Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası; 31 Mayıs 1917'de kurulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nden önce kurulan en eski odalardan biridir. Tüm üyeleri ve kurucu başkan Şumnulu Hilmi Efendi'yi saygıyla anıyoruz.

2008 yılından sonra Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası adını aldık. Sakarya potansiyelinin farkında olan, ne istediğini bilen, hızla gelişen, yatırımları hızla büyüyen bir şehir. Sakarya bizim ortak paydamızdır. Sakarya kültür mozaiği açısından zengin bir şehirdir. Kültürel yapının zenginliği ve çeşitliliği bizim güçlü yanlarımız olmalı ve bu çok kültürlülüğü fırsata çevirmeliyiz. Güçlü Sakarya'yı geleceğe hazırlarken “#sifremiz54” bize yol göstermeli. 

Kentin en önemli dinamiklerinden biri olan sosyo-ekonomik kalkınmayı tetikleyen proje ve faaliyetlerimiz, yönetim kurulumuz, meclislerimiz, meslek komitelerimiz, komisyonlarımız, kadın girişimcilerimiz, genç girişimcilerimiz ve deneyimli kadromuzla ulusal kalkınmaya kaliteli hizmet vermeye devam ediyoruz. ve uluslararası platformlarda 101 yıldır Sakarya'dayız.